Kamionski prijevoz kontejnera

Beocontrol Logistic organizira kamionski i željeznički prijevoz kontejnera u skladu s vašim potrebama i željama uz maksimalnu logističku podršku i sigurnost.

Dugogodišnja suradnja s brojnim lukama omogućila nam je uslugu prijevoza kontejnera iz luke do bilo kojeg mjesta u Europi. Eu Logistics organizira kamionski i željeznički prijevoz kontejnera u skladu s vašim potrebama i željama uz maksimalnu logističku podršku i sigurnost.

prikolica-za-40fit-kontejner-768x384

Kamionski prijevoz / prijevoz kontejnera podijeljen je u 3 skupine prema veličini:

  • Mali kontejner od 1 do 3 m3 nosivosti od 1 do 3 tone;
  • Standardni kontejner od 3 do 10 m3 i nosivosti od 5 do 30 tona;
  • Veliki kontejner od 10 do 60 m3 i nosivosti od 5 do 30 tona;
Kamionski prijevoz kontejnera

Većina prevezene robe pakuje se na palete ili u kontejner, što znači da kontejnerski prijevoz ima značajnu ulogu u prijevozu robe i neprestanoraste.

Kada je riječ o manevrisanje kontejnerima i njihov utovar i istovar, zaduženi su kamioni s dizalicom, koji mogu lako i sigurno smjestiti kontejner na platformu i skoniti ga sa nje. Kontejner ne smije biti izvan dimenzija vozila. Da bi prijevoz bio siguran, kontejner se mora osloniti i pričvrstiti na cestovno vozilo preko četiri donje noga. Najčešće se koristi način pričvršćivanja rotirajućim čepovima koji se mogu fiksirati ili uvući, a u nekim slučajevima sa podesivom visinom. Imamo i posebne kamione koji imaju platformu. Osim dizalice, kamion ima i pomićnu platformu s kojom je moguće istovariti kontejner u slučaju da nije moguće istovar / utovar dizalicom.

Naši vozači su iskusni i osposobljeni za utovar i istovar kontejnera. Isključivo naši vozači voze kamion i rade s dizalicom, a samo na taj način kamion pruža najbolje performanse i posao se obavlja u najbržem roku.

KONTINERSKI PRIJEVOZ I ŽELJEZNIČKI PRIJEVOZ

Intermodalni prijevoz je prijevoz robe u posebnim teretnim jedinicama na vozilima najmanje dviju prometnih grana, pri čemu se na mjestima gdje se sučeljavaju vozila različitih prometnih grana ne manipulira robom. Intermodalni prijevoz u optimalnu cjelinu spaja prednosti željezničkoga prometa i cestovnoga teretnog prijevoza

Kombinirani prijevoz kontejnera željezničkim i ostalim intermodalnim prometnim jedinicama odvija se rute vlakova, kompletnih kontejnerskih vlakova ili pojedinačnih pošiljaka kontejnera.

Kontejnerski prijevoz i zeljeznicki prijevoz